Skickad

Centrala staden gränsar i söder till Ringvägen, i väster till järnvägen och i öster startar gränsen söderut vid Arkivgatan och slutar i norr vid Norra Ringen. Den norra gränsen utgörs av Monumentparken. Bebyggelsen i Centrala staden i Lund domineras av byggnader från 1900-talet, medan gatunätet är från Medeltiden. I sydväst finns Stadsparken och koloniområden.

I centrum i Lund har många verksamheter med anknytning till Lunds Universitet eller Lunds kommun sina kontorslokaler, men här finns fortfarande många lediga kontor att välja bland för dig som vill hyra kontor i Lund.

Om du vill ha all tänkbar service på gångavstånd passar det utmärkt att hyra kontor i Centrala staden. Här är det dessutom alltid nära till Centralstationen. Det finns kontorslokaler i vackra gamla byggnader och i toppmoderna fastigheter.

Det finns ett flertal kontorshotell i Centrala staden. Här kan du hitta lediga kontor där möbler, städning, larm och el och värme ingår, dessutom får du tillgång till kopiator, konferensrum, kök och fikarum.

Info

Antal invånare: 13 358
I Centrala staden finns i huvudsak lediga kontor på 15-1 000 kvm.
Priset för lediga kontor i Centrala staden ligger på 1 400−1 700 sek/kvm/år.

Kommunikationer

Allmänna kommunikationer: X2000, Öresundståga, Pågatåg, Stadsbuss, Regionbuss
Huvudleder/huvudgator: Spolegatan, Bangatan

Se lediga kontor i Centrala staden
Se lediga kontorshotell i Centrala staden

Skribent
Kategorier Hyra, Lediga Kontor

Skickad

Brunnshög kommer att bli en helt ny stadsdel i nordöstra Lund. Här ska två forskningsanläggningar av yttersta världsklass knytas samman med en stadsdel med bostäder, service och shopping. Arbetsplatser för 15 000−20 000 personer och 2 000−3 000 bostäder planeras. Området kommer i väster att gränsa till E22, i norr till forskningsanläggningen ESS, i söder till Sölvegatan och i öster till Utmarksvägen.

I dag har ST Ericsson och Sony kontorslokaler i var sin stor fastighet i kvarteret Nya Vattentornet och i kvarteret Solfångaren finns det åtta punkthus med bostäder. 2010 togs det första spadtaget till MAX IV-laboratoriet. Laboratoriet för kärnfysik och acceleratorfysik är en utbyggnad av MAX I där det bedrivs forskning med hjälp av synktronljus.

På Brunnshög planeras även forskningsanläggningen ESS, European Spallation Source. Anläggningen kommer att användas inom materialvetenskap, strukturkemi, biologi och geofysik. Att anläggningen skulle ligga i Lund beslutades av EU:s forskningsministrar vid ett möte i Bryssel 2009.

Mellan MAX IV och ESS planeras Science City. Här ska det finnas laboratorier, kontorslokaler och övriga typer av forskningslokaler samt andra typer av komplement och service till de båda forskningsanläggningarna. Här kommer det också att finnas goda möjligheter för privata aktörer att hyra kontor, både enskilda och i kontorshotell.

Det kommer att finnas goda kommunikationer för den som är verksam i kontorslokaler på Brunnshög. Redan i dag reser tusentals personer med buss längs med kollektivtrafikstråket Lundalänken från Lund C till sina arbetsplatser i kontorslokaler på Lunds universitetssjukhus, LTH, Ideon och Brunnshög. Från 2014 ska sträckan mellan Lunds C och Brunnshög trafikeras med spårvagn. Så om du blir en av dem som flyttar in i Brunnshögs nya lediga kontor så kommer inte att få några problem med att ta dig till arbetet.

Info om Brunnshög

För uppgift om kontorsyta för de kontorslokaler som byggs på Brunnshög kontakta berörda fastighetsbolag.

För uppgift om kommande priser för att hyra kontor på Brunnshög kontakta berörda fastighetsbolag.

Kommunikationer

Allmänna kommunikationer: Stadsbuss, Regionbuss, kommande spårvägslinje
Huvudleder/huvudgator: E22, Sölvegatan, Utmarksvägen

Se lediga kontorslokaler i Brunnshög
Se lediga kontorshotell i Brunnshög

Skribent
Kategorier Hyra, Lediga Kontor

Skickad

Om du är på jakt efter lediga kontor ute på landet är Dalby ett bra alternativ. Dalby, som ligger en mil öster om Lund, har en spännande historia. Runt 1000-talet fanns regionens biskopssäte här. I dag utgör Dalby en tätort i Lunds kommun. I Dalby finns det goda möjligheter att hyra kontor. Det finns både fastigheter som är helt anpassade som kontorslokaler och fastigheter där du förutom kontorslokaler också kan ha lager eller butik.

Kontorslokalerna ligger ofta i natursköna omgivningar eller i villaområden och fastigheterna har högst två plan. Om du väljer att hyra kontor i Dalby får tillgång till ortens service och butiker i Dalby centrum. Det finns ofta gratis parkering och Regionbuss på nära håll.

Info

Antal invånare: 22 308
I Dalby finns det i huvudsak större kontorslokaler på 300-1000 kvm.
Priset för lediga kontor i Dalby ligger på runt 500 kr/m2/år.

Kommunikationer

Allmänna kommunikationer: Regionbuss
Huvudleder/huvudgator: Riksväg 11, Riksväg 16

Se lediga kontorslokaler i Dalby
Se lediga kontorshotell i Dalby

Skribent
Kategorier Hyra, Lediga Kontor

Skickad

Gunnesbo ligger i nordvästra Lund, norr om Norra Ringen och Fjelievägen. Stadsdelen består dels av ett bostadsområde, dels ett industriområde med butiks- och kontorslokaler. Stora delar av bostadsområdet byggdes under 1980-talet. Lunds andra station finns i Gunnesbo, den anlades för att betjäna de många pendlarna i de nybyggda stadsdelarna. Här finns det livsmedelaffär, post och en mindre pizzeria. I området finns också en skola och en 4H-gård. Om du vill hyra kontor i Gunnesbo i Lund är det störst sannolikhet att du hittar något som passar i Gunnesbo företagsområde.

Lediga kontor i Gunnesbo företagsområde

I Gunnesbo företagsområde har industriföretaget Alfa Laval valt att hyra kontor. Ett annat välkänt företag med kontorslokaler i området är Studentlitteratur. Det finns också en hel del nyare större butikslokaler med livsmedelsbutiker som City gross och ICA Kvantum. Nova köpcentrum finns inom gångavstånd. Gunnesbo företagsområde erbjuder produktionskaler, lagerlokaler, butikslokaler och kontorslokaler. Det är lätt att ta sig hit med bil via Norra ringen och parkeringsmöjligheterna är goda, så det är praktiskt att hyra kontor i Gunnesbo.

Info

Antal invånare: 3 803
I Gunnesbo kan du framför allt hyra större kontor på 200-1 000 kvm.
Priset för att hyra kontor i Gunnesbo ligger på 1 200-1 500 sek/kvm/år.

Kommunikationer

Allmänna kommunikationer: Pågatåga, Öresundståg, Stadsbuss
Huvudleder/huvudgator: Norra ringen, E6 och E66

Se lediga kontor i Gunnesbo
Se lediga kontorshotell i Gunnesbo

Skribent
Kategorier Hyra, Lediga Kontor

Skickad

I Järnåkra-Nilstorp ingår bostadområdena Järnåkra, Nilstorp och Gamla klostergården samt industriområdet Råbyholm. Stadsdelen gränsar i norr till Dalbyvägen, Brunnsgatan, Hardebergaspåret, Arkivgatan, Södra vägen och Ringvägen, i väster till Stattenavägen och Malmövägen och till motorvägen mellan Malmö och Lund och i söder och öster. På Nilstorp finns villor ned de största trädgårdarna i Lund. Bebyggelsen på Järnåkra består i huvudsak av flerbostadshus. Råbyholm domineras av fastigheter med verkstäder och kontorslokaler och i stadsdelens nordöstra del finns studentbostäder. Om du är på jakt efter lediga kontor i Järnåkra-Nilstorp är det framför allt på Råbyholm du ska leta.

Kontorslokaler i industriområdet Råbyholm

På Råbyholm är det förpackningsföretaget Tetra Pak som i första hand upptar områdets produktions- och kontorslokaler, men det finns också goda möjligheter för andra företag att hyra kontor i moderna fastigheter.

Vid Råby trafikplats byggs just nu ett World Trade Center i Borgs park. Kontorshotellet kommer att kunna erbjuda kontorslokaler med reception, konferensmöjligheter, telefonpassning, posthantering och uppfyller kraven för Green building, vilket innebär att det har låg energiförbrukning. I närheten av kontorsfastigheten byggs även ett hotell. Råbyholm ligger strategiskt i Järnåkra-Nilstorp, nära den nya södra motorvägsinfarten till Lund, det finns också busshållplats i området.

Info

Antal invånare: 5 648
I Järnåkra-Nilstorp finns det i huvudsak större kontorslokaler på 150-1 200 kvm.
Priset för att hyra kontor i Järnåkra-Nilstorp ligger på 1 200 1 500 sek/kvm/år.

Kommunikationer

Antal invånare: 5 648
Allmänna kommunikationer: Stadsbuss, Regionbuss
Huvudleder/huvudgator: E22

Se lediga kontorslokaler i Järnåkra-Nilstorp
Se lediga kontorshotell i Järnåkra-Nilstorp

Skribent
Kategorier Hyra, Lediga Kontor

← Äldre Nyare →