Medicon Village lockar företag inom life science

Skickad

Medicon Village, som öppnades 2010, har snabbt blivit ett attraktivt centrum för företag specialiserade på life science. Byn är ett kluster för forskare, innovatörer och entreprenörer inom branschen. Här är det meningen att såväl stora aktörer som små skall kunna nätverka och samarbeta med varandra och på så sätt utvecklas. Just nu består Medicon Village av 120 medlemsföretag och drygt 1600 medarbetare. Företagande, innovation och forskning är konceptets tre grundpelare och verksamheten kretsar kring dessa. Innovationen och forskningen tar sig uttryck i laboratorielokaler på ca. 40 000 kvm.

Sammanlagt består Medicon Village av 80 000 kvm och utöver laboratorielokaler inefattar detta kontorslokaler och mötesplatser. Då det kommer till kontorsutrymmen finns det mycket att välja mellan. För mindre företag erbjuder området öppna kontorsutrymmen där man delar kontoret med andra mindre företag. Detta koncept skapar samtidigt en möjlighet för små företag att få kontakt med andra aktörer inom branschen. För företag som behöver en mera privat omgivning finns enskilda kontor att hyra och för startup företag inom life science erbjuder Medicon Village möjligheten att utöver ett kontor även få rådgivning inom affärsutveckling.

Regionen kring Medicon Village påverkas också av dess popularitet och av att allt fler företag dras till området. Till exempel Skarpskyttevägens lägenhetshotell på Norra Fäladen skall utökas med 45 rum då efterfrågan på företagsbostäder ökar, skriver Sydsvenskan. Medicon Village är inte bara till för företag som har sin verksamhet där, utan erbjuder även aktiviteter för andra som är intresserade av life science. Till exempel ordnas det seminarier och gästföreläsningar med jämna mellanrum.

Källor: Medicon Village, Sydsvenskan

Lediga lokaler i Lund

Skribent
Kategorier Nyheter

← Äldre Nyare →