Sjunde Största Kongresstad

Skickad

Kraftig expansion i Öresundsregionen

Den kraftiga expansionen i Öresundsregionen med 19 nya mötesplatser sedan år 2000 gör att Köpenhamn tillsammans med Malmö och Lund är Europas sjunde största kongresstad. Då flexibla och välplanerade mötesfaciliteter är en förutsättning för att attrahera de större internationalla kongresserna, har stora utbyggnader av möteskapaciteten de senaste 15 åren i Öresundsregionen stärkt deras profil samt konkurrenskraft till en modern och attraktiv mötesplats.

Under 2014 hade de tre städerna tillsammans 138 internationalle kongresser, vilket motsvarar en 7:e plats på ICCA’s lista över Europas mest populära kongresstäder. Mässanläggningar, konferenslokaler, arenor och kongressanläggningar har vuxit fram de senaste 15 åren i Öresundsregionen och kan användas till större event och möten. Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg har tillsammans 41 mötesfaciliteter som skapar plats för över 500 deltagare inomhus – vilket är mer än Barcelona, Wien och Berlin.

Just nu går en internationell trend med att ha kongresser med kortare möten och färre antal besökare. Det resulterar i att antalet kongresser ökar samt den totala deltagarantalet. I genomsnitt varar en kongress i 3,8 dagar och har 424 deltagar som konsumerar i genomsnitt ca 3 200 kr per dygn.

Läs mer här

Skribent
Kategorier Nyheter

← Äldre Nyare →