Varför lundakontor?

Skickad

1. Kontor i Lund – nära Malmö och Köpenhamn

Lund har det perfekta läget både nära Malmö och nära Köpenhamn. Lund är förutom en otroligt trevlig studentstad även en industristad och kulturstad. Företag som har kontor i Lund tar del av goda kommunikationer med buss, tåg och även bil då motorvägen ligger ett stenkast bort. Stadens centrum erbjuder fina och mysiga kontorslokaler och för de lite större företagen finns industriområden runt omkring där företagen kan etablera sig. Ett bra exempel är industriområdet precis bredvid Nova köpcentrum.

2. Medicinska företag med kontor i Lund

En annan viktig bransch för Lund är den medicinska och farmaceutiska. Tidigare hade Astra Zeneca kontor i Lund, numera finns Ideon Medicon Village i deras Lunda kontor. Då Lund har ett strategiskt läge, nära storstaden Malmö, nära hamnstaden Trelleborg men även nära Danmarks huvudstad Köpenhamn, är staden lämplig för såväl expandering av företag som nyetablering. Även andra stora varumärken som inte är från staden, har rötter i Lund, på denna lista finner vi exempelvis ProViva, Oatly och Bluetooth.

3. Kontorshotell med lediga kontor i Lund

De flesta företagshotellen i Lund, men även på andra ställen i landet är antingen fulla eller nästan fulla. Anledningen till detta är främst för att de finns på bra lägen. Trots att efterfrågan är stor finns det fortfarande en del kontorshotell i Lund som har lediga kontor. Exempel på populära företagshotell med lediga platser är:

World Trade Center kontorshotell på Hedvid Möllers gatan i Lund
Kontor i hjärtat av Lund, företagshotell på Östra Mortens gatan
Centralt företagshotell på Stora Södergatan i Lund

De största och viltigaste företagen i Lund är:
Tetra Pak
Ericsson Modems
Sony Mobile
Alfa Laval
Gambro

4. Många nya företagshotell i Lund = växande näringsliv

Lund är en bra mix mellan många kontorshotell, många etablerade företag, växande näringsliv och goda arbetsmöjligheter, goda studiemöjligheter och samtidigt mycket, mycket forskning. Staden har en tradition inom forskning men samtidigt finns även en tradition av entreprenörskap eftersom många viktiga, internationella och världsledande aktörer finns närvarande med kontor i stadens företagshotell eller andra lokaler. Det finns nya företag som dagligen öppnar upp nya kontor i Lund och i det hela har staden ett bra företagsklimat och ett växande näringsliv som lockar till sig allt fler företag.

5. Många arbetsplatser

Staden växer, en stad med många företag, många studenter och med massvis av nyskapande växer såklart, i rekordfart. Staden är sedd som ett centrum för både forskning och företagande, eftersom flera viktiga och stora forskningsföretag finns i Lund. Det är inte som andra städer, i kommunen är innovation verkligen en stor del av vardagen och allt som försigår. Många bra idéer omsätts till företag och det hela har ofta ursprung ur forskningen som görs vid Lunds universitet och vid Universitetssjukhuset. Idéerna vidareutvecklas antingen i Ideon Science park och på Medicon Village.

Skribent
Kategorier Nyheter

← Äldre Nyare →