Wingårdhs omfamnar världens flaggor

Skickad

Kanske Sverige mest berömda arkitektkontor – Wingårdhs, vinner nu ytterligare en tävling när de ror hem ett storprojekt. Utanför Göteborg ligger den vältrafikerade flygplatsen Landvetter. Och flygplatsen ska nu få sällskap av ett hotell.

I linje med att flygplatsen välkomnar nationaliteter från hela världen, kommer hotellets fasad främja denna öppenhet likaså. Fasaden utmärker sig nämligen på de viset att den kommer utformas som flaggor från hela världen.

Under de senaste sex åren har antalet resenärer vuxit med två miljoner, vilket naturligt ökat trycket på området kring.

De hotell som planeras kommer att ha 200 rum fördelade på sju våningar. Det kommer ligga precis invid terminalen, något som förenklar det för en mängd resenärer. Kanske speciellt de som har resfeber och vill vara i god tid till sina morgon-flighter.

Det var i mars 2016 som Swedavia utlyste projekttävligen som skulle avgöra arkitekten för det kommande hotellet. Fem arkitektkontor valdes ut och vinnande ut striden kom Wingårdhs ut.

De kammade hem segern tack vare sitt tema “Öppet för världen”. Inte nog med att fasaden kommer vara utformad som diskreta, abstrakta flaggor. Dessutom kommer det internationella temat gå igen i det skärmtak som ska skydda och välkomna alla resenärer.

Grundaren Gert Windgårdh kände att detta projekt var extra angeläget då arkiteker i sig själva reser mycket för att finna inspiration eller fullfölja uppdrag.

Skribent
Kategorier Nyheter, Nyheter

← Äldre Nyare →