Öka Produktiviteten via din Kontorsmiljö

blogginlaggomslag ergonomiska kontorsstolar kontorsplats begagnade kontorsmobler mobler kontorsmiljo bbsmobler 800x467 1

Rätt kontorsmiljö och inredning ge dina anställda ökad sinnesro och produktivitet. Endast några få förändringar i den nuvarande inredningen kan göra stor skillnad. Skräddarsy din kontorsplanering efter egna behov.

1. Ergonomi
Ta dig tid att justera höjden på kontorsstolen samt datorskärmen så att låren är parallella med golvet och övre delen av armarna är vinkelräta med golvet. Ingen kan arbeta om kroppen säger emot och in kropp kommer tacka dig senare.

2. Organisera
Att ha en organiserad arbetsstation ökar omedelbart produktiviteten. Behöver nödvändigtvis inte ett ”rent skrivbord” policy, men uppmuntring av ett papperslöst skrivbord är ofta hjälpsamt.

3. Färga din produktivitet
Färg är en bidragande faktor till ökad produktivitet och är väldigt individuellt men har ett universellt inflytande på människor. Man kan få in färg genom inredning och dekoration eller via större projekt som t.ex. måla en fondvägg.

4. Bli ett med naturen
Det enklaste och snabbaste sättet att öka produktiviteten är att ta in växter på kontoret. Trötthet försvinner, luften filtreras mot bakterier och det är för syns skull mycket trevligare med grönt på kontoret.

5. Ljus
Naturligt ljus är det bästa! Det skapar kreativitet, ger energi och resulterar i ökad produktivitet. Se till att så många skrivbord som mjöligt är i närheten av ett fönster.

6. Hitta Gemenskapen
Se till att det finns möjlighet för de anställda att komma upp och röra på sig, loungeområde att umgås i eller få arbete gjort på annan plats än bakom sin egen skärm. Några minuters bensträckare på eftermiddagen ger en omladdning som ger bättre resultat.

En bra kontorsmiljö sträcker sig längre än bra design och inredning, de handlar om kultur. Små förändringar kan göra stor skillnad för dina anställdas, trivsel, hälsa samt effektivitet.

Läs mer på: http://mashable.com/2013/12/28/design-tips-productivity/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *